Logo
Print this page
21 χρόνια Avopolis Music Network!

21 χρόνια Avopolis Music Network!

Το ελληνικό θεματικό site με τα περισσότερα χρόνια ζωής στο διαδίκτυο γιορτάζει και ετοιμάζει το επόμενο (μουσικό) βήμα

21 χρόνια ζωής κλείνει το κορυφαίο ελληνικό μουσικό δίκτυο! Η web publishing ναυαρχίδα της Brainfood Media, το www.avopolis.gr, είναι σήμερα το ελληνικό θεματικό site με τα περισσότερα χρόνια ζωής στο διαδίκτυο. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1996 πιλοτικά, ως ένα digital μουσικό περιοδικό, και από τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς μέχρι σήμερα ενημερώνει συνεχώς και έγκυρα για ό,τι συμβαίνει στη μουσική.

Το Avopolis ήταν το πρώτο μουσικό μέσο που αμφισβήτησε τα στεγανά της μουσικής βιομηχανίας, έγραψε από το 1997 για τις σαρωτικές αλλαγές που επρόκειτο να συμβούν με την έλευση του mp3 και των ψηφιακών format, έκανε μία από τις πρώτες παγκόσμιες έρευνες γι' αυτά με τη συμμετοχή διεθνών πανεπιστημίων και φορέων (το 2000), κράτησε την ανεξαρτησία του από δισκογραφικές και συναυλιακές εταιρίες, ερχόμενο πολλές φορές σε αντιπαράθεση με αυτές και τις πρακτικές τους. Με την ανεξαρτησία, την αμεσότητα και τον λόγο του αγαπήθηκε από ένα μεγάλο μέρος των νέων, χτίζοντας το πρώτο ψηφιακό brand στη χώρα μας, που γεννήθηκε στο διαδίκτυο και εξακολουθεί να είναι πρωτοπόρο δύο δεκαετίες μετά. Ακόμη, δημοσίευσε κείμενα για μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών, χωρίς τους μέχρι τότε διαχωρισμούς ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, pop & rock, έντεχνου ή metal που υπήρχαν στα έντυπα. Σήμερα, βέβαια, όλα αυτά είναι αυτονόητα. Τα στεγανά έχουν πέσει και είναι εντυπωσιακό το ότι κανείς μπορεί να ακούει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, έχοντας όλα αυτά τα ερεθίσματα.
 
Από τη συντακτική ομάδα του Avopolis πέρασαν πάνω από 100 συνεργάτες, μερικοί από τους οποίους αργότερα πλαισίωσαν free press, έντυπα και sites, ενώ ήταν το πρώτο site που ακολούθησε και την αντίστροφη πορεία: ξεκίνησε (ως site, μαζί με τον άλλο πόλο της εναλλακτικής κουλτούτας, το Oξύ) το μουσικό περιοδικό SONIK το 2004 που μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει μερικές από τις πιο επιτυχημένες συλλεκτικές εκδόσεις. Εξέδωσε μουσικά βιβλία που βρίσκονται σήμερα στα βιβλιοπωλεία. Το 2004 ξεκίνησε και το Movieworld.gr, με κείμενα για τον κινηματογράφο, το οποίο το 2015 ενσωματώθηκε στην ύλη του Avopolis.gr.
 
Σήμερα, το Avopolis είναι ένα σύγχρονο μέσο που αφουγκράζεται όλες τις τάσεις της μουσικής και γράφει για ό,τι καλό κυκλοφορεί αλλά και συμβαίνει εκεί έξω, ενώ παράλληλα, μέσω του Avopolis Radio (www.avopolisradio.gr), παίζει ό,τι φρέσκο ανακαλύπτει. Είναι το μοναδικό μέσο που καλύπτει δεκάδες συναυλίες και events κάθε μήνα και, όντας ένα site που βρίσκεται εκεί έξω, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει όσα συμβαίνουν και αφορούν τα πιο ενεργά μουσικά άτομα και να ανανεώνει έτσι διαρκώς τον εαυτό του, αλλά και το κοινό του. Έχει τη μεγαλύτερη ατζέντα, με πάνω από 2.000 χώρους που επικοινωνούν τα events τους μέσω αυτής. Και (κυρίως) έχει ένα κοινό 750.000 μοναδικών χρηστών που ταυτίζονται με την κουλτούρα, τη φιλοσοφία και τον τρόπο προσέγγισής του.
 
Δεν είναι εύκολο να είσαι στην κορυφή 21 χρόνια και να ανανεώνεσαι διαρκώς μαζί με τους αναγνώστες σου - είναι μια διαρκής διαδικασία ανήσυχων ανθρώπων, που ενέπνευσε και όλη τη φιλοσοφία του content στο σύνολο του web publishing τμήματος της Brainfood Media. Με το κλείσιμο αυτών των 21 ετών, το επόμενο βήμα του Avopolis και της Brainfood θα είναι (σημειολογικά) και πάλι μουσικό και θα περιέχει όλα όσα διαβάζουμε για τη μουσική, από μια ευρεία γκάμα άλλων μουσικών μέσων. Ένα νέο site με τη συνεργασία 12 άλλων ελληνικών μουσικών sites και blogs που θα βγει επίσημα στον αέρα μέσα στον Δεκέμβριο! Μείνετε συντονισμένοι! 

Copyright © 2016 Brainfood Media, All rights reserved